Årsrapport 2013 for GTC Bulls – Ganløse Tri Centers Ungdomsafdeling

IMG_2774.JPG

År 3 for Ganløse Tri Center’s ungdomsafdeling Bulls er hermed historie! Men det er godt nok spændende historie! Dette blev året hvor Bulls gik fra at være ungdomstalenter til medaljetager i den danske triatlonelite for ”rigtigt voksne”! Alt tegner til, at GTC nu er en klub som skal til at blande sig i topstriden på de korte distancer ved mesterskaberne og det med en god bred gruppe af mange ambitiøse og seriøse triatleter. Bemærkes bør det, at ingen anden klub i Danmark har så mange inde omkring landsholdet. Meget mere om denne store talentgruppe, i rivende udvikling, i det følgende i denne årsrapport.

Årets samlinger og aktiviteter

Allerede d. 5. januar var de første Bulls i aktion. Det var på denne dag Anette Nissen og Jeppe Guld, der repræsenterede Styregruppen GTC-Bulls på deres ungdomsseminar i Fredericia. Styregruppen var af Dansk Triatlon Forbund inviteret for at give et oplæg omhandlende vores arbejde med ungdommen i Ganløse Tri Center, for inspiration til landets andre klubber med ønske om aktivt ungdomsarbejde. IMG_7493.JPG

Første samling i året blev en dejlig oplevelse med Nytårskur på klatrevæg hos CPH-Boulders. Her var der på de mange udfordringer, rig mulighed for at tjekke om smidigheden og musklerne var klar til sæsonen. Varm chokolade og kager blev drukket og spist, mens løbeskoene til de mange træningstimer og konkurrence blev afprøvet og bestilt. Stor var glæden over endnu et år med Bonvita som fantastisk sponsor med deres superfede sko fra amerikanske K-SWISS.

Vi blev alle en stor oplevelse rigere, da OL-guldvinderen Rasmus Quist lagde vejen forbi Bulls. Rasmus holdt et inspirerende og særdeles motiverende foredrag i kælderen i Ølstykke svømmehal og det var meget tydeligt, at synet af ægte olympisk guld på cirka 500 g, satte drømme i gang hos mange af vores unge triatleter. En kæmpe tak til Rasmus for denne dejlige aften!

Det er herligt, at vi i vores forholdsvis unge ungdomsafdeling kan tale om traditioner. Af dem er den mest faste vel nok træningssamlingen i april i Slagslunde.

2013 Bulls apr.jpgVed årets udgave var vi så heldige at Running26 havde sponsoreret to helt forrygende foredrag ved ernæringskonsulenten Martin Kreutzer og mentaltræneren Rasmus Bagger. Så efter en lang weekend med masser af svømning, cykling, løb, skydning med bue og pil og masser af inspiration til sundhed og psyke, var det en flok stærke unge der var ved at være klar til sæsonstarten.

Klubbens store stævne Tri på Tyren i juni måned, er en af årets allerstørste samlinger for alle klubbens interessenter og medlemmer, dermed også for Bulls. Masser af vores unge deltog, med flotte placeringer og DM-medaljer. Guld til Casper Stenderup i MJunior og sølv til Anne Holm i KUngA.

Bulls med Is fra Hansens.pngAndre var aktive hjælpere på ruten og issælgere i Bulls’ egen isbar, som endnu engang var en af stævnepladsens populæreste steder at besøge for tilskuere og trætte triatleter der trængte til at få sukkerdepoterne tanket op. Det var tredje år med isbaren og det er med stor glæde vi sender varme tanker og takker til vores trofaste sponsor i Hornsherred hvor Hansens Flødeis har hjemme.

Med velpakkede biler og trailere kørte forventningsfulde “Bullsunger” og Styregruppemedlemmer den 19. juli over Øresundsbroen mod broderlandet Sverige. Hvad vi på det tidspunkt ikke vidste var, at der hermed ventede en træningssamling på fem fabelagtige, forrygende, fantastiske,…… dage i middelhavsklima med 25-30 grader i Bromölla ved Ivösjöen i dejlige Skåne. Bulls-Bromölla portrætter.jpgStyregruppens Camilla og Carsten Steenberg’s sommerhus ved søbredden var base for samlingen og vi glæder os så småt allerede til gensyn næste år! Samlingen bestod af kilometervis på gode lettere kuperede cykelruter, løbetræning på skovstier, åbentvandssvømning i Ivösjöen, lystfiskeri, Wakeboard, træsnitning, slikhygge, fodbold og selvfølgelig af masser af god mad og hyggeligt samvær med gode venner!

Den 15. august tog masser af klubmedlemmer turen mod Amager Strandpark der endnu engang dannede centrum for årets KMD 4-18-4. På det resultatmæssige er det absolut værd at bemærke, at Bulls’ unge tog sig af 4 af pladserne i top 6 for herrer. 1. pladsen tog Casper Stenderup sig af, 2. pladsen blev Emil Holms, Kristian Munk Nielsen blev nummer 5 og sidste i top 6 blev Miki Taagholt Mørch. Heldigvis er vi også godt repræsenteret i toppen af kvindernes konkurrence og bedst blev Anne Holm med en 3. plads. Det var en superhyggelig eftermiddag og aften med masser af aktivitet, dejlig grillmad og klubhygge i de medbragte telte. Det blev ved IronMan København at Bulls fik sin første jernmand, da Erik Guld gennemførte den legendariske distance i elegant stil. Ved det flotte stævne i København og omegn blev desuden spottet Jeppe, Carsten og Camilla fra Styregruppen, samt Frederik fra Kongehuset. Efterfølgende viste det sig, at Carsten klarede sig så godt, at familien senere på sæsonen havde en fantastisk sports- og ferieoplevelse ved Kona på Hawaii.

Den sidste dag i august blev DM-Hold endnu en gang afholdt af OTK i Ringe på Fyn og endnu en gang kan vi sige, at Bulls kom, så og sejrede! Denne gang var det Kristian, Miki, Emil og Casper der i klassen HJunior svømmede, cyklede og løb med guldet og dermed laurbærrene og hæderen. Det er værd at bemærke, at ”drengene” kun var 12 sekunder fra en sølvmedalje i eliterækken. Så det bliver særdeles spændende næste år!

Den store sportslige finale d. 8 september for vores unge triatleter var DM-seriens afslutning i det hårde og kuperede terræn omkring Kolding Fjordhotel. Stævnet blev en helt fantastisk medaljeregn for Bulls –1011907_526429134095677_1702734694_n

 • Anne blev nr. 2 i klassen KUngdomA
 • Emil vandt guldet i MUngdomB
 • Miki tog en 3. plads i HJunior
 • Casper vandt HJunior og fik en 3. plads i HElite

I DM-serien deltog på herresiden Kristian også og blev nr. 4 i HJunior. Det betød, at de 4 stærke Bullsdrenge samlet klarede sig så godt, de og dermed klubben vandt det første guld i Eliterækken nogensinde. Værd at bemærke er det ligeledes at Styregruppens Anette Nissen kunne køre hjem fra Kolding med bronze om halsen efter en hård kamp i K45-49. Støtte til Bulls i 2012 Lejligheden her skal selvfølgelig benyttes til at sende en ekstra tak til fonde og sponsorere der har støttet GTC-Bulls.

 • Hansens Flødeis
 • Bonvita – K-SWISS
 • Running26
 • AUDI – Danmark
 • Lions Klub – Ganløse

Derudover en tak for den store støtte vi får fra bestyrelsen i Ganløse Tri Center og den gode pingpong vi har med Dansk Triatlon Forbund.

Styregruppen

I Styregruppen skal vi her på falderebet af 2013 tage afsked med en af Bulls’ grundlæggere – så tak til Jeppe Guld for din store indsats i de 3 første Bullsår! Heldigvis kan vi byde de nye i flokken velkommen og glæde os til samarbejdet med Anja Krüger og Brian Sjælland.

Fremadrettet

2014 byder på masser af nye oplevelser og gensyn med kendte steder! Det bliver spændende at se hvem der virkelig træder frem med stor udvikling og gode resultater i året der kommer.

Nogen er der! 

Nogen er der næsten!

Nogen drømmer om det!  

– alle yder en stor indsats for det!

Af hotspots i sæson nr. 4 for Bulls kan hermed nævnes:

 • Nytårskur i januar
 • Forårstræningssamling i Slagslunde  25. – 27. april
 • Tri På Tyren – 1. juni
 • Sommertræningslejr Bromölla Sverige  14. – 18. juliLogo Bullstyren 2012.png
 • KMD 4-18-4  – 21. august
 • Sæsonafslutning – 20. september

Lige en sidste lille bemærkning. Tusind tak til alle jer, der i det forløbene år har fulgt og støttet GTC-Bulls.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, Ungdomsnyt. Bogmærk permalinket.