Haderslev ¼ IM

Den 25. maj 2013 fik holdets nykårede sølvvinder af Duatlon DM endnu en førstegangs oplevelse. Med kun 3 måneders køreerfaring skulle Kristian Munk Nielsen fragte sig selv og Erik hele vejen fra Ganløse til Haderslev. Lige bagved cruisede Merete, Jeppe og Magnus Langwadt Guld roligt over broerne. Missionen: Haderslev Trathlon. En kvart Ironman.

7.JPG

(Se hele billedserien fra Haderslev i Bulls picasaalbum…)

Kvartetten indlogerede sig på det lokale vandrehjem, der tilfældigvis lå lige bag ved stævnepladsen. Aftenen bød på en smagsprøve på Haderslev Dam, som vi skulle svømme i ved stævnet, samt Jeppes medbragte whiskymarinerede bøffer og ”Bro-Pølser”. Disse særlige pølser var blevet fragtet fra Højer i Jylland til Ganløse og tilbage igen. Det kunne smages.

Men det var trods alt 4 herrer der var på tur, så selvfølgelig skulle der ske noget. Vi fandt frem til byens bedste sportsbar ”Tribunen” hvor der var Billiard, colaer, terninger, smukke Heineken piger og det vigtigste: Finalen i Champions League. Baren var fyldt med tyske kampsange og da Bayern trak sig sejrrigt ud af opgøret var bunden lagt for en fantastisk fest. Men som de gode sportsfolk vi var, betød afslutningen på kampen at vi skulle hjem i seng inden stævnet dagen derpå.

Søndag den 26. maj. Vækkeuret ringede kl. 8. vi stod op kl. 9. Vi have god tid da stævnet først skulle starte kl. 11:00 for drengene og 11:30 for Jeppe. Før os startede de lidt sejere triatleter der skulle ud på den dobbelt så lange ½ Ironman distance. De tre drenge havde alle rustet sig til årets første store tristævne. Magnus havde anskaffet sig en dråbehjelm, Erik havde lånt pladehjul af Michael Krüger og Kristian havde investeret i en hel ny cykel.

Starten gik og Magnus var først op af vandet efter de 950 meter svøm. Kristian var lige i hælene på ham og Erik kom op 2 minutter bagefter. På cykelruten blev de nye opgraderinger sat til brug og drengene fløj afsted hurtigere end de havde cyklet før. Cykelruten bød på 45 km flad landevej med stiv sidevind hele vejen. Kristian overhalede hurtigt Magnus, og ca. 10 km før T2 lykkedes det også Erik at passere lillebror.

Benene var mærkede efter den hårde tur og drengene fra Nordsjælland var ikke vandt til at skulle ligge så meget i bøjlen, så lænden kunne mærkes. Længere fremme kom Kristian ind til T2 og startede på de 10,5 km løb. Løberuten var ca 5 km lang og gik rundt om Haderslev park og indre dam. Vejret begyndte at påvirke drengene. Solen bagte og vanddepoterne ved hver 2,5 km, var yderst vigtige. Erik og Magnus fulgtes ad i starten af løberuten. Erik trodsede ømme fødder fra CPH maraton og løb stille og roligt fra Magnus.

Men intet kunne stoppe Kristian der løb i mål i tiden: 02:08:37, da Erik og Magnus startede på deres 2. løberunde. Hvad Kristian ikke vidste var, at han faktisk var løbet i mål som den bedste mand i agegroup 18-39 årig. Der var dog et elitefelt der løb med alle medaljerne, men tæt blev det.

Jeppe der var startet senere end drengene i et gammelmands-heat, var nu med fine svømme- og cykeltider nået til løbet og nåede at give highfives til Erik og Magnus i starten af hans første løberunde.

Erik kom i mål som nummer 75 i tiden: 02:33:13 og Magnus som nummer 83 i tiden: 02:36:44

Magnus kastede sig direkte ned i det 15 grader ”varme” vand, hvor Erik og Kristian sluttede sig til ham. Jeppe kom i mål 40 min senere i tiden: 02:39:56. en præstation der rakte til 8. pladsen i agegroupen 50-54 år. Den lokale Langwadt familie fik taget et par billeder af drengene på vej rundt.

Efter fænomenal restitutions-kage fra Kristian og salat og chips + pakning drog holdet imod Ganløse med endnu en super Tri oplevelse i bagagen. Medaljer blev det ikke til i denne omgang, men ”Tri-tan” og flotte armbånd med teksten ”Haderslev ¼ Ironman” er nu at finde på holdets arme.

Bulls-reporter – Erik

Se resultater fra Haderslev Frøs Triathlon 2013…

Dette indlæg blev udgivet i Stævner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *